“Suburbian Ghost” video out now + premiere interview in GAFFA

This is “Suburbian Ghosts”! The new video and single. “The Psycho-Children” are back once again!.
Suburbian Ghosts, this song takes off in the age of the 80’s Cold War, a dreamy story about being young at that time, a rainy night at the end of April, radioactive winds of Chernobyl blowing in. This is a ghost indie version of reggae, both beauty and strangeness in the same song.

Check out this interview in Swedens finest music magazine GAFFA (only in Swedish).
https://gaffa.se/artikel/146455/premiaer-the-confusions-och-psykbarnen/

PREMIÄR: The Confusions och “psykbarnen”

AV /Daniel Horn
FOTO / Mike Fratello

The Confusions har haft majorkontrakt på storbolag, blivit hyllade av engelsk musikpress och i samma andetag blivit sågade av lokalpressen, turnerat utomlands, floppat med den så viktiga tredje skivan för att sedan komma tillbaka med en MTV-hit, gått från pophopp till indieveteraner, skrivit GIF Sundsvalls officiella låt, skapat “Beatleshysteri i Kaliningrad” och självklart spelat på The Cavern Club i Liverpool. En kort sammanfattning. Nu är de aktuella med en musikvideo till låten Suburbian Ghosts och GAFFA står med premiären.

– Suburbian Ghosts är en rätt annorlunda Confusionslåt, en slags spöklik indie-reggae som tar lyssnaren med på en tidsresa till mitten av 80-talet, säger Mikael Andersson-Knut från bandet till GAFFA och fortsätter:

– Jag kommer tydligt ihåg hur vi kompisar var ute och lekte, smällde smällare just det året som Tjernobyl förolyckades, föräldrarna sa åt oss att hålla oss inne för att det kunde finnas radioaktivitet i regnet som föll den Valborgsmässoaftonen. Vi gick ändå ut, det fanns ju raketer att skjuta iväg och det låg en spänning i luften. Den här låten handlar mycket om ungdomlig osäkerhet och längtan till något annat. Musiken är också bitvis inspirerad av den tiden, en lömsk baktaktslåt, med referenser till sent 70-tal.

Ett återkommande tema från tidigare videor är de enligt egen utsago “Psykbarnen” i masker som i denna låt huserar i de gamla kvarter bandmedlemmarna rörde sig i som barn.

– Vi har lekt lite mer med nutid och dåtid på denna låt och på det nya kommande albumet, det kan vara händelser eller känslor från uppväxten och sen har vi blandat upp det med den förvirrade och stressiga tiden vi lever i just nu.

Skådisar: Stina, Liza, Tore & Charlie
Video: Mike Fratello
Mastring: Daniel Mikaelsson, Nevo Mastering, Sundsvall.

Suburbian Ghosts är tagen från det som kommer att bli The Confusions tionde album, ett dubbelalbum i vinylformat som släpps under våren 2021.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s