The Confusions “Det Är Här Vi Står Idag”, en hyllning till GIF-Sundsvall och vår hemstad

Just nu släpper vi låten ”Det Är Här Vi Står Idag” en hyllning till vårt lag GIF-Sundsvall och till vår hemstad! Så det är med stolthet vi presenterar GIFFARNAS nya introlåt, den första låt vi gör på svenska. Kolla in videon här “Det Är Här Vi Står Idag” youtube eller lyssna på låten på Spotify här.
The_Confusions_pressb_Anders_Thorsell med text och giflogga

Vi i The Confusions älskar naturligtvis musik, och nästan lika mycket – fotboll. Fotbollslåtar däremot, har vi generellt haft mycket svårt för. GIF-Sundsvall är vårt lag, ett lag vi följer i ur och skur, under soliga dagar i Allsvenskan och under gråtunga seriefinaler i Superettan.

The Confusions har fått frågan förut, vi har till och med varit med på en hyllningsskiva till Giffarna för drygt 10 år sedan, då med en redan inspelad originallåt på engelska. Självklart ville vi göra en låt om och till vårt lag, men hur gör man det så det blir på riktigt? I höstas kom så frågan igen från GIF och nu förstod vi att låten man sökte inte var en sån där typisk ”sparka och spring” historia. En av uppmaningarna vi fick var lyssna på Joel Almes ”Snart Skiner Poseidon”, en vacker låt.

Då gjorde vi snabbt ett utkast till låten ”Det Är Här Vi Står Idag”, mer som en lokalpatriotisk sång till staden Sundsvall där vi lever, verkar och har våra hjärtan. Vi producerade ur detta embryo en låt som börjar som en hymn till Norrland och exploderar i en episk hyllning till både staden Sundsvall i allmänhet och GIF Sundsvall i synnerhet. Låten är skriven av Mikael Andersson-Knut som ni under hemmamatcherna hittar på sektion K höger rad 12 plats 10 på Norrporten Arena. Vårt bollplank hos GIF har varit Hansi Fellbrink kommit med massor av kreativ input bl.a med textraden som blev titeln “Det Är Här Vi Står Idag”. Hansi har tidigare jobbat både med musik till Giffarna och med klubben i stort.

The Confusions - Det År Här Vi Står Idag 2400x2400

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s